Deixa un comentari

8 actes programats per a la diada de Sant Jordi

Durant tota la diada hi ha programades activitats culturals a la Plaça de l’Església, on també s’hi instal·laran una vintena de paradetes

Un any més, el nostre poble s’està preparant per a la festivitat de Sant Jordi, patró de Catalunya, que es celebrarà el proper dilluns, dia 23 d’abril. A la plaça de l’Església d’Ulldecona es realitzarà la tradicional fira, on les roses i els llibres són protagonistes: en aquesta edició del 2012, es pararan una vintena d’estands. Agrair aquí la col·laboració en aquesta fira a Edicions JavIsa23; El Jardinet; a Talk English; al Centre d’Estudis d’Ulldecona; al Centre Obert Lúdik; a l’Espai Respir; a l’Associació de l’Espígol; a Dolors Serra i Joaquim Ebrí, autors del llibre “Músiques d’Ulldecona” (publicat el 2011 per Onada Edicions)­; a la Fundació Ulldecona; a Florart; al Grup de dones; a la Biblioteca Pública d’Ulldecona; a CIU; al PSC; al Centre Cultural i Recreatiu; a l’Onada; al Forn 4 barres i a Mans Unides de Sant Jordi.

Paral·lelament a la fira, la Biblioteca Popular d’Ulldecona i l’Ajuntament d’Ulldecona han organitzant activitats: diverses lectures de poemes; una representació de teatre de la llegenda de Sant Jordi per part dels nens del Centre Obert Lúdik; una degustació de l’Associació gastronòmica el Museu, en la qual els diners recaptats es donaran a la Marató de Tv3 i una actuació de la coral de l’Escola de Música d’Ulldecona, així com una audició del diferents grups instrumentals de la mateixa escola.

Durant tot el dia es portaran a terme diversos recitals de poesia oferts per diferents grups de lectura de la Biblioteca Popular d’Ulldecona, el Col·legi Ramón i Cajal, l’Associació l’Espígol, la Xarxa Teatre Ulldecona i l’Orfeó ulldeconenc. Destacar que entre els poemes que es llegiran, n’hi haurà d’autors locals, des de peces del musicòleg del segle passat Miquel Querol, fins a altres poemes d’autors recents i, d’una joventut envejable, com són Pau Millan i Raül Najas. Aquest darrer, Raül Najas, autor del llibre “Orfes de Context” editat el 2011 per la “Impremta Ampostina”, ha preparat especialment per a l’ocasió, l’espectacle “Vil·la d’Ulldecona” on recitarà poemes acompanyat del cantautor valencià Lluís Vicent Banyuls.

Un altre acte a destacar d’aquesta jornada, és que entre els recitadors comptarem amb l’honor de tenir-hi a membres del consistori (regidors de l’equip de govern i de l’oposició). A les 10 quedarà oberta la fira de la rosa i el llibre, i en el cartell adjuntat, ja podeu consultar els horaris de tots els actes.

Deixa un comentari